Pressinbjudan | The Perfect World Foundation Award 2023 – The Perfect World Foundation

Pressinbjudan | The Perfect World Foundation Award 2023

David Attenborough, Jane Goodall och HSH Prins Albert II av Monaco, är några av de profiler som tidigare har besökt Sverige för att tilldelas det prestigefyllda hederspriset, The Perfect World Foundation Award. Den 14 september är det Hollywoodstjärnan Kristin Davis tur att besöka Göteborg och bli den tionde pristagaren att motta priset. Prisceremonin äger rum under en stjärnspäckad gala på Börsen i Göteborg, där ackrediterade medier får fototillfälle och möjlighet till intervjuer med ett flertal svenska och internationellt kända profiler.

The Perfect World Foundation Award (TPWF Award) delas ut årligen till en person som betydande har bidragit till att bevara planetens vilda djur och natur samt öka den globala medvetenheten. Hollywoodstjärnan Kristin Davis, mest känd för sin roll som Charlotte York i succéserien ”Sex and the City”, är en stark förespråkare för planetens vilda djur och arbetar aktivt för att öka medvetenheten om hoten mot den afrikanska elefanten.

Tider och programpunkter
The Perfect World Foundation Award 2023 äger rum på Börsen i Göteborg den 14 september. Mellan kl 18:00 och 19:30 erbjuds fototillfällen och intervjuer med ett flertal svenska och internationellt kända profiler vid röda mattan.

Ackreditering
På grund av säkerhetsskäl tillåts endast ackrediterad media att närvara vid The Perfect World Foundation Award. För ackreditering, ange namn, arbetsgivare och eventuella specifika förfrågningar till daniel@theperfectworld.com.

Om Kristin Davis
Kristin Davis är mest känd för sin roll som Charlotte York i ”Sex and the City”. Sedan 2009 har hon arbetat med Sheldrick Wildlife Trust för att öka medvetenheten om hoten mot den afrikanska elefanten. År 2014 producerade hon dokumentären ”Gardeners of Eden”, som fokuserade på Sheldrick Wildlife Trusts arbete för att rädda elefanten från utrotning. År 2019 producerade hon och spelade huvudrollen i Netflix-filmen ”Holiday in the Wild”, som kretsar kring kampen mot tjuvjakt på elefanter i Afrika.

Om The Perfect World Foundation Award
Kristin Davis blir den tionde mottagaren av hederspriset ”The Perfect World Foundation Award”. Priset delas årligen ut till en person som betydligt har bidragit till, och ökat, den globala medvetenheten kring vikten av att skydda våra vilda djur, vår natur och miljö. Kristin Davis tilldelas utmärkelsen 2023 för sitt engagemang och arbete med att bland annat skydda den afrikanska elefanten. Prisceremonin äger rum under en exklusiv gala på Börsen i Göteborg som gästas av flera internationella profiler. Hertiginnan av York, Sarah Ferguson, kommer att vara den som tilldelar Kristin Davis hederspriset under galakvällen. Prisstatyetten är ett kristallpris i form av en noshörning och symboliserar den snabba utrotningen av vilda djur. Varje statyett är unikt utformad och handgjord av svenska Orrefors, Kosta Boda, ett av världens mest berömda och historiska glasdesign- och glasblåsningsföretag.

The Perfect World Foundation Award har under åren tilldelats;
HSH Prins Albert II av Monaco (2022)
Dr Dian Fossey (2021)
Prof. Wangari Maathai (2020)
Greta Thunberg (2019)
Sir David Attenborough (2018)
Dr Sylvia Earle (2017)
Dr Richard Leakey (2016)
Dr Jane Goodall (2015)
Mark Shand (2014)

THE PERFECT WORLD NYHETER