Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman ger sig in kampen för att rädda haven – The Perfect World Foundation

Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman ger sig in kampen för att rädda haven

Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman tillsammans den svenska djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation, lanserar nu operation ”The Blue Bucket” för att sprida kunskap om, samt för att samla upp så mycket som möjligt av de 8 miljarder kg plast som årligen hamnar i våra hav.

JK Headshot 1 SQUARE

Det finns närmare en miljon fritidsbåtar bara i Sverige som nu uppmanas att delta i operation ”The Blue Bucket”, där den blå spannen blir en tydlig symbol och ett redskap i arbetet.

Skådespelaren Joel Kinnaman som bor Kalifornien och spenderar mycket tid genom sitt surfintresse i och nära havet, känner nu att han fått nog, och vill nu vara med att aktivt engagera sig i dessa viktiga frågor.

– Det går inte en dag utan att jag stöter på mängder av plast och skräp när jag surfar eller spenderar tid nära havet. Vi är alla en del av problemen genom vår konsumtion, och nu måste vi alla ta ansvar och hjälpas åt att göra något åt det, säger Joel Kinnaman.

Joel går nu in som aktiv ambassadör för djur- och naturorganisation The Perfect World Foundation, som samtidigt fått sitt godkännande som välgörenhetsorganisation med sitt 501(c)(3)-status även i USA

– Det sker en del storslagna och dessvärre för det mesta ganska misslyckade försök, som kostar enorma pengar, med att samla upp plast ur haven. Genom att skapa ett stort globalt engagemang så blir operation ”The Blue Bucket” världens största utbildnings- och uppsamlingsprojekt, säger Ragnhild Jacobsson medgrundare och VD för organisationen.

60188540 2509788839044239 4341369152003375104 n

Problemet med plast i haven och projektet ”The Blue Bucket” är naturligtvis globalt, men inleds under World Ocean Day den 8:e juni på Bohus-Malmön på svenska västkusten, samt i Cannes på den franska Rivieran. Ambassadörerna Joel Kinnaman och den levande legenden och oceanografen, amerikanska Dr Sylvia Earle, ställer sig bakom operationen. Många marinor har redan skrivit under på att hjälpa till med att dela ut den blå hinken för att uppmana båtägare att engagera sig. Hinken ersätter också engångssopsäckar som idag används av många för strandstädning.

– Detta är mitt första engagemang som Ambassadör för The Perfect World Foundation, men det är mycket jag vill engagera mig i på sikt, utrotningen av våra djur, skogsskövling och klimatproblemet är ytterligare frågor som behöver belysas. Men nu börjar vi med havet, avslutar Joel Kinnaman.

Sir David Attenborough: – ”En ny operation Dynamo”

På en frukost hemma hos Sir David Attenborough, där grundarna av organisationen Ragnhild & Lars Jacobsson bl.a. planerade sin nya aktivitet för några veckor sedan, påminde den 93-årige världskändisen om ”Operation Dynamo”. Där evakuerades hundratusentals brittiska soldater 1940 ifrån Dunkirk och över engelska kanalen med hjälp av att premiärminister Winston Churchill mobiliserade tusentals små privatbåtar och skapade dåtidens största flotta. Likheten, mellan dessa initiativ är slående, men nu med ett annat syfte, nämligen att rädda haven, säger Sir David Attenborough, som mottog organisations pris, ”The Conservationist of the Year 2019” på en galamiddag i Göteborg.
Subscribe to our newsletter and get the latest news about our work, our events and exclusive offers from our sponsors


Your gift, large and small, is of great importance for our work to spread knowledge about animals and nature in crisis.

Support Us

THE PERFECT WORLD NEWS